Home > Branches > Sport > Fitness Vloeren

Fitness vloeren zijn bestand tegen zware belasting

Vloeren in fitnesscentra moeten zware sporttoestellen, vallende gewichten en vocht kunnen verdragen. Naast niet snel beschadigd raken, vragen fitness vloeren ook om goede geluidsdemping. Speciale sportvloeren absorberen geluid en trillingen van sportende mensen en fitnessapparaten, maar ook van luide muziek. De ideale inrichting van sportruimtes bestaat uit sterke en duurzame materialen die onderhoudsarm zijn.

fitness vloeren sportschool giersbergen
Neem contact op

Bent u op zoek naar een vloer voor in een sportschool, crossfit-studio of sporthal? Dan bent u bij Van Giersbergen Interieurprojecten aan het goede adres. Wij hebben ervaring met en kennis van de inrichting van sportruimtes. Een ruimte met veel actieve sporters vraagt veel van een vloer. De gebruiksintensiteit is hoog. Slijtvast, geluiddempend en vochtdicht zijn een paar van de eisen waar goede sport en fitness vloeren aan moeten voldoen.

Fitness vloeren

Vloeren in sportzalen vragen om extra geluidsdemping. De gebruiksintensiteit is hoog en de eigenschappen van het product moet hierop aansluiten. Naast functionaliteit speelt de sfeer ook een belangrijke rol. Met het toevoegen van kleuren, belijningen en patronen wordt elke sportvloer uniek. Het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF) heeft een norm opgesteld waar sportvloeren aan moeten voldoen.

In fitnesscentra en sportscholen is de gebruiksintensiteit lokaler, afhankelijk waar de fitnessapparaten staan. Halters die op de vloer stuiteren veroorzaken behalve lawaai ook beschadigingen. Bij het ene toestel verliezen sporters meer zweetdruppeltjes dan bij het andere. Voor sportscholen adviseren wij vloeistofdichte fitness vloeren. Bekijk hier onze Gerflor PVC vloeren.

Sportscholen zijn functioneel ingericht en hebben een open karakter. De specialisten van Van Giersbergen Interieurprojecten weten waar ze op moeten letten bij de realisatie van sport en fitness vloeren en geven vakkundig advies. Ruimtes waarin wordt gesport hebben behoefte aan sterke en duurzame materialen die onderhoudsarm zijn. Wij stemmen alle elementen af voor een ruimte waarin sporters zich thuis voelen.

Sporthallen en gymzalen

Gymzalen en sporthallen hebben veelal beschikking over diverse ruimtes. Maatwerk is onze standaard en biedt de oplossing voor vrijwel alle ontwerpvereisten. Grote sporthallen kunnen met systeemwanden opgedeeld worden in kleinere delen. Wij leveren onze praktische systeemwanden ook in en rondom de sportzaal voor optimaal gebruik van de ruimte. Op deze manier kunnen meerdere huurders tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde sporthal.

fitness vloeren kleedkamer giersbergen
Neem contact op

Fitness vloeren: eigenschappen

De ideale sport en fitness vloeren absorberen schokken en zorgen dat halters niet omhoog stuiteren. Naast deze veiligheid zorgt de vering van de vloeren voor een lagere belasting op het lichaam. Een vloer die een beetje meegeeft ontlast de rug, knieën en enkels. De vloer in de sportschool geeft grip tijdens trainingen en schuift niet mee met de fitnessapparaten. Het loopcomfort van onze vloeren is goed. De vloeren hebben geen ongelijke verbindingen waar sporters over kunnen struikelen.

Wilt u meer informatie over fitness vloeren? Neem dan contact op met Van Giersbergen interieurprojecten. Wij voorzien al 60 jaar tal van organisaties en bedrijven van complete interieurprojecten. Onze projectinrichting kenmerkt zich door hoge kwaliteit, materiaalkeuze en duurzaamheid. Van Giersbergen heeft de ervaring en kennis om per project het beste maatwerk te leveren.

Neem contact op

Scroll naar boven