Cleanroom inrichting

In het productieproces van producten vinden sommige processen in cleanrooms plaats. Dat zijn stofarme ruimtes waar producten beschermt worden tegen verontreiniging. Hygiëne is in een cleanroom van topprioriteit. De inrichting van de cleanroom vraagt om hoogwaardige materialen die aan speciale eisen en voorwaarden voldoen.

cleanroom vloer giersbergen
Neem contact op

De kwaliteitseisen waar productieprocessen aan moeten voldoen worden steeds hoger. In de elektronica-, food- en farmaceutische industrie is het sowieso al van belang om het productieproces in een hygiënische, dus stofvrije omgeving te laten plaats vinden: de cleanroomDeze ruimtes moeten ook makkelijk, maar wel zorgvuldig schoon te houden zijn. Vloeren met sanitaire plint zijn eenvoudig schoon te maken.

Cleanroom

Een hele schone werkomgeving waar verontreiniging aan het productieproces wordt beperkt tot een minimum. Dat is de algemene definitie van een cleanroom. Temperatuur, luchtsnelheid, overdruk, luchtvochtigheid en verlichting spelen een belangrijke rol in het functioneren van de cleanrooms. Deze elementen worden in een cleanroom gelijkmatig gehouden. Zo wordt verontreiniging aan het productieproces verminderd of zelfs voorkomen, waardoor de kwaliteit van het eindproduct behouden blijft.

In diverse industrieën is het noodzakelijk om gedurende de productie bepaalde producten te beschermen tegen verontreinigingen. Cleanrooms worden hoofdzakelijk gebruikt in de farmaceutische sector, in de biotechnologie, bij voedingsmiddelenproducenten, in laboratoria en in ziekenhuizen. Van Giersbergen Interieurprojecten werkt volledig volgens de GMP-eisen voor cleanrooms. Good Manufacturing Practice (GMP) is een kwaliteitsborgingssysteem voor de farmaceutische industrie. In het Nederlands wordt bij een GMP-gecertificeerde cleanroom vaak het ezelsbruggetje Goede Manier van Produceren gebruikt.

Cleanroom inrichting

Een laboratoriumvloer moet bijvoorbeeld tegen toegepaste chemicaliën bestand zijn. De vloeren van cleanrooms zijn een essentieel onderdeel van de stofvrije ruimtes. Stofdeeltjes, bacteriën en andere aerosolen kunnen vervuiling aan producten of het productieproces veroorzaken. De cleanroom inrichting moet voldoen aan veel kwalitatieve eisen. Van Giersbergen levert hygiënische vloeren voor cleanrooms, inclusief sanitaire plint. Dit is een plint met een holle hoek die makkelijker en beter schoon te houden is dan andere plinten en dus belangrijk is bij de complete inrichting van een cleanroom. Wij produceren en monteren ook antistatische (ESD) vloeren.

cleanroom vloer 2 giersbergen
Neem contact op

Projectinrichting

Onze deskundige en ervaren specialisten denken graag met u mee over de volledige inrichting van uw cleanroom. Op het gebied van projectinrichting is veel mogelijk. Zo helpen wij u met een passende keuze voor raamdecoratie en flexibele wandsystemen in de cleanroom. Er zijn vele soorten en maten systeemwanden beschikbaar, elk met eigen kenmerken. Ideaal voor laboratoria en bedrijven in de chemische industrie waar in verschillende afgesloten ruimtes wordt gewerkt. Onze producten zijn altijd van hoge kwaliteit en worden in eigen beheer geplaatst.

Cleanroom inrichting, meer weten? 

Wilt u meer informatie over de cleanroom? Neem dan contact op met Van Giersbergen interieurprojecten. Wij voorzien al 60 jaar tal van organisaties en bedrijven van complete interieurprojecten. Onze projectinrichting kenmerkt zich door hoge kwaliteit, materiaalkeuze en duurzaamheid. Van Giersbergen heeft de ervaring en kennis om per project het beste maatwerk te leveren.

Neem contact op

Scroll naar boven