Rubber vloer: duurzaam, betaalbaar en hygiënisch

Een rubber vloer is een duurzame vloer die makkelijk schoongemaakt kan worden, geluiddempend is en niet snel aan slijtage onderhevig. Omdat er weinig werking in de vloer zit maar wel elastisch is, kan een rubber vloer enorme belastingen aan. Bovendien is een rubber vloerbedekking een flexibele vloerafwerking. De merken rubber vloeren van Van Giersbergen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Heeft u bijvoorbeeld specifieke eisen zoals geluidsisolatie, antistatisch, brandvertragend of anti-slip? Dan kunnen wij dit voor u realiseren. Ook zorgen wij voor een naadloze installatie van uw rubber vloer.

Rubber vloer toepassingen

Kiest u voor een rubber vloer van Van Giersbergen, dan heeft u de keuze uit verschillende diktes. Op die manier is deze geschikt voor diverse doeleinden. Voorgevormde rubber vloer traptrede uitvoeringen zijn leverbaar waarbij rubber een goede contactgeluidsisolatie oplevert. Doordat rubber een elastische eigenschap heeft, kan het onder de meest uiteenlopende omstandigheden enorme belastingen weerstaan. Bovendien heeft een rubber vloer een zeer lange levensduur en eenvoudig onderhoud. Toepassingen zijn onder andere:

rubber vloer dentist
Neem contact op

Keuken

Vanwege de hygiëne waarden waarmee een rubber vloer van Van Giersbergen aan de hoge eisen van de HACCP-norm voldoen, wordt deze veelal gebruikt in de horeca zoals keukens en grootkeukens. Dankzij de goede eigenschappen van dit materiaal gaan de vloeren lang mee en schaft u dus een duurzame rubber vloer aan.

Garagevloer

Ook voor een garage is een rubber vloer uitermate geschikt. Met rubberachtige tegels leggen wij een vloeistofdichte werkvloer voor uw garage die ook nog eens anti-slip blijven, ook na morsen met diverse soorten olie.

Voordelen van een rubber vloer

Overweegt u een rubber vloer, maar bent u er nog niet helemaal uit? Wij zetten graag een aantal voordelen voor u op een rij.

CO2-neutraal

Gedurende de gehele levenscyclus van een rubber vloer van Van Giersbergen is deze CO2-neutraal

Duurzaam

Omdat een rubber vloer speciaal is gemaakt voor zware belasting, kan de vloer dankzij de elasticiteit en dimensionale stabiliteit sterk belast worden zonder dat u hier beschadiging van ondervindt.

Hygiënisch

Dankzij het dichte en non-poreuze rubber stoot een rubber vloer van Van Giersbergen bacteriën af, waardoor ze zich nauwelijks verder kunnen verspreiden.

Betaalbaar

Een rubber vloer gaat lang mee en doordat u hier weinig onderhoud aan heeft, verlaagt dit de kosten.

rubber vloer rubbervloer paars
Neem contact op

Ondergrond egaliseren voor een rubber vloer

Wenst u een rubber vloer, dan dient de ondergrond in perfecte conditie te zijn. Egalisatiewerkzaamheden zijn in die regel een vereiste. Dit is bij Van Giersbergen een standaard procedure, waarbij wij onder andere de ondervloer stofvrij maken en behandelen met egaline. Ook het sleuven, scheuren en diepe gaten opvullen behoort tot egalisatie van de ondervloer.

Rubber vloer reinigen en onderhouden

Een rubber vloer reinigen is zeer eenvoudig. Rubber is namelijk heel sterk, gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm. Wel degelijk is een periodieke schoonmaakbeurt nodig voor een lange levensduur en constante kwaliteit en uitstraling. Een rubber vloer reinigen, diepte reinigen of herstellen begint met vaststellen wat voor type vloer u heeft. Is de rubberen vloer vlak? Kies dan voor een zogenaamd pink vloerpad. Heeft uw rubberen vloer structuur zoals een rubberen noppenvloer? Reinig deze dan met een fiber vloerpad.

Neem contact op

Scroll naar boven