Home > Egaliseren Van Uw Vloer

Egaliseren van uw vloer: waarom is dit belangrijk?

U heeft een nieuwe vloer aangeschaft. Voordat u begint met betegelen of het leggen van uw laminaat, parket of tapijt, is het van belang om uw vloer te laten egaliseren. Het is namelijk van belang dat uw ondervloer vlak is. Vanwege de gelijktrekkende werking van egalisiatiemortel krijgt u altijd een gladde en rechte vloer. Met andere woorden, het is altijd van belang de vloer te laten egaliseren bij aanschaf van een nieuwe vloer. Ongeacht wat voor vloer het is.

Van Giersbergen vloer laten egaliseren
Neem contact op →

Wat gebeurt er als u uw vloer niet egaliseert?

De ondergrond dient stof-en vetvrij te zijn. Indien dit niet het geval is zal de lijm niet goed hechten aan de grond. Als de ondergrond niet volledig glad is, zult u al snel iedere ongelijkheid in de vloer zien. Uiteraard is dat niet de bedoeling. Daarnaast moet de ondergrond goed droog zijn. Is dat niet het geval, dan is er een kans dat de ondergrond gaat ‘bewegen’. Hierdoor is er een kans dat uw nieuwe vloer gaat vervormen of gaat loskomen van de grond.

Egaliseren van uw vloer: hoelang duurt het?

Het aanbrengen zelf duurt in principe niet zo lang. Het cement zal uit zichzelf afvlakken. De werkzaamheden ter voorbereiding zijn afhankelijk van de vloer. Wel is het zo dat het egaliseercement lang moet drogen. De dikte van de laag zal de droogtijd bepalen. U kunt ongeveer 12 uur aanhouden per 1 mm. Als er op sommige plekken een dikke laag ligt, dan is de wachttijd natuurlijk lang. Er is ook sneldrogend egaliseercement te verkrijgen, waardoor de wachttijd een stuk korter is.

Kan dit ook met een houten vloer en een tegelvloer met vloerverwarming?

Ja! Het aanbrengen van egaline op een houten vloer is mogelijk. In geval van een tegelvloer met vloerverwarming, is het verstandig de vloerverwarming 2 dagen uit te laten.

Vloer laten egaliseren Van Giersbergen
Neem contact op →

Wat zijn de kosten van het egaliseren van uw vloer?

Het gehele kostenplaatje voor het egaliseren van uw vloer hangt af van diversen factoren. Voornamelijk welke laagdikte wordt aangebracht. Een voorbeeld: een dikte tot 1 mm kost rond de € 5,50 per m2.

Egaliseren van uw vloer: zelf doen?

Het is helaas geen gemakkelijk klusje om het egaliseren en uitvlakken van uw betonvloer zelf te doen. Voor het aanbrengen is het toch van belang wat ervaring te hebben. Niet alleen het egaliseren en uitvlakken dient gedaan te worden, maar ook sleuven, scheuren en diepe gaten dienen goed bekeken te worden. Indien u het toch echt graag zelf wilt doen, neem dan een kijkje op: Mijnkluswijzer.nl

Beeldmerk Van Giersbergen

Hoe helpt van Giersbergen u met het egaliseren van uw vloer?

  • Wij bepalen welke materialen nodig zijn voor vloeregalisatie.
  • We doen een grondige inspectie van de ondergrond.
  • Op basis van de bevindingen passen wij een geschikte milieuvriendelijke voorstrijk toe.
  • We maken de ondervloer stofvrij en doen een behandeling met egaline. Dit behoort tot de egalisatie.
  • We zorgen ervoor dat binnen aanzienlijke tijd de vloer weer te betreden is.

Neem contact op →

Scroll naar boven