Home > Branches > Medische Sector > Ziekenhuis Vloer

Ziekenhuis vloer bij Van Giersbergen: veilig en hygiënisch

Wellicht staat niet iedereen erbij stil, maar in ziekenhuizen is een veilige ziekenhuis vloer van levensbelang. Zowel voor de hygiëne als het voorkomen van valpartijen. Daarom hangen er vele eisen aan een ziekenhuis vloer. Voor een veilige ziekenhuisvloer van kwaliteit bent u bij Van Giersbergen aan het juiste adres. Hier leest u alles over de eigenschappen van een ziekenhuis vloer, de kwaliteitseisen en hoe u terecht kunt bij Van Giersbergen.

Ziekenhuis vloer close up
Neem contact op →

Ziekenhuis vloer eigenschappen

Een ziekenhuis vloer moet beschikken over een groot aantal eigenschappen. Zo moet een ziekenhuis vloer het gebruik bevorderen en patiënten beschermen tegen mogelijke problemen die veroorzaakt kunnen worden door statische elektriciteit en hygiëne. Door onze meer dan 60 jaar ervaring weten wij als geen ander waar een veilige ziekenhuis vloer aan moet voldoen.

Natuurlijk is het hygiënische aspect van groot belang bij een ziekenhuis vloer. Daarom moet een ziekenhuis vloer eenvoudig te reinigen zijn. Door de samenstelling van de materialen en goede afwerking zorg je voor een vuil- en stofafstotende werking. Op die manier dringen er geen vloeistoffen door de ziekenhuis vloer heen en zijn ze makkelijk op te ruimen. Ook is het mogelijk om een ziekenhuis vloer te reinigen met een schrobzuigmachine.

Ziekenhuis vloer wordt extra hygiënisch met een naadloze overgang

Op een ziekenhuis vloer mag zo weinig mogelijk vuil in de hoeken, randen en kieren belanden. Daarom zorgen wij voor een holle plint, dat is voorzien van een vloeistofdicht coatingsysteem. Dit loopt over in de wand, waardoor het stof niet zijn weg zal vinden op de ziekenhuis vloer.

Ziekenhuis vloer gang
Neem contact op →

Kwaliteitseisen ziekenhuis vloer

Aan een ziekenhuis vloer zijn een aantal kwaliteitseisen verbonden, waar wij uiteraard rekening mee houden:

 • Slipresistentie
  Op een ziekenhuis vloer met een goede slipresistentie kan iedereen goed lopen en het voorkomt uitglijden.
 • Poriëndicht
  De ziekenhuis vloer moet geheel poriëndicht zijn. Virussen en bacteriën mogen geen kans krijgen zich voort te planten.
 • Antistatisch
  De elektronische apparatuurs in de operatie- en ziekenhuiskamers mogen nooit door statische elektriciteit worden beschadigd of verstoord. Onze ziekenhuisvloeren neutraliseren ESD (Electronic Static Discharge).
 • Anti-allergeen en hygiëne verhogend
  Er moet worden voorkomen dat stofdeeltjes zich gaan hechten aan de ziekenhuis vloer.
 • Goed te behandelen
  De ziekenhuis vloer moet worden afgewerkt met een slijtvaste topcoating. Zo kan deze eenvoudig worden gereinigd met schoonmaak- en desinfectiemiddelen en probiotica.
 • Geluiddempend
  Omdat bedden en apparatuur regelmatig wordt verplaatst, moet de ziekenhuis vloer geluiddempende eigenschappen bezitten.

Over van Giersbergen

Al meer dan 60 jaar voorzien wij vele organisaties in Nederland van de mooiste interieurprojecten. Wij hebben onder andere veel kennis van nieuwbouw en renovatieprojecten, maar ook in de sport- en medische sector zijn wij actief. Kwaliteit en veiligheid staat bij ons voorop. Voor een goed en representatief resultaat moet het leggen van een ziekenhuis vloer vakkundig gebeuren. Daarom zijn al onze medewerkers in het bezit van een VCA-certificaat, dat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.

Contact en meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een ziekenhuis vloer? Neem dan contact op met Van Giersbergen om de opties te bespreken. U vindt ons aan de Gildemark 127 in Almere. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via 036 - 531 57 24 of stuur een e-mail naar info@giersbergen.nl.

Neem contact op

Scroll naar boven