Home > Esd Vloeren

ESD vloeren hebben antistatische eigenschappen

Het type vloerbedekking kan zorgen dat belangrijke apparatuur bestand is tegen verstoringen. ESD vloeren zijn antistatische vloeren die bescherming en veiligheid bieden in ruimtes waar statische ontlading problemen kan veroorzaken. Van Giersbergen verzorgt complete interieurprojecten voor bedrijven, overheidsinstanties en ziekenhuizen. Soms krijgt iemand een kleine elektrische schok bij het handenschudden of het openen van een autodeur. Dat zijn voorbeelden van statische elektriciteit. Meestal vormt het geen gevaar voor mensen en hun omgeving.

Statische ontlading is echter wel sterk genoeg om verstoringen aan gevoelige apparatuur en computers te veroorzaken.

ESD vloeren zijn antistatisch. Deze vloerbedekking beschermt tegen statische ontlading.

esd vloeren werkwijze
Neem contact op

ESD vloeren

ESD staat voor Electro Static Discharge, oftewel elektrostatische ontladingESD vloeren voorkomen de statische ontlading die via de vloer op apparatuur of personen kan worden overgedragen. Dit type PVC-vloer is ideaal voor ruimtes waar belangrijke gevoelige apparatuur staat, zoals bijvoorbeeld in computerruimtes en operatiekamers. De antistatische vloeren zijn kras- en slijtvast en daardoor behoorlijk belastbaar. De levensduur van ESD vloeren is minimaal 10 jaar, maar sommige van onze klanten genieten al bijna 20 jaar zonder problemen van hun vloer. De antistatische vloeren zijn in diverse afmetingen leverbaar. Van Giersbergen is erkend specialist in de aanleg van ESD vloeren. Wij kennen de protocollen omtrent het plaatsen van antistatische vloeren. Niet iedereen kan en mag deze vloeren aanleggen.

Cleanroom inrichting

Van Giersbergen Interieurprojekten verzorgt ook de inrichting van cleanrooms. Dat zijn werkomgevingen waar verontreiniging aan het productieproces tot een minimum wordt beperkt. Voor de vloerbedekking van cleanrooms gebruiken wij in de meeste gevallen vloeren met een sanitaire plint. Die zijn eenvoudig, maar wel zorgvuldig schoon te houden. Als u zowel een stofvrije als een antistatische ruimte wenst, adviseren wij een ESD vloer. Dat is ook een hygiënische vloer en veiligheid staat immers voorop. Wij zijn zowel gespecialiseerd in cleanroom inrichting als in het plaatsen van ESD vloeren.

esd vloeren
Neem contact op

ESD vloeren voor ziekenhuizen

De apparatuur in ziekenhuizen mag niet door statische elektriciteit worden beschadigd of verstoord. De ESD vloeren zijn dus de ideale vloerbedekking voor operatiekamers en andere ruimtes waar artsen, verpleegkundigen en patiënten afhankelijk zijn van belangrijke apparatuur. In ziekenhuizen liggen voornamelijk antislip-vloeren, ESD vloeren en vloeren met een sanitaire plint. Dat zijn allemaal PVC-vloeren; die zijn antibacterieel, sterk, vuilafstotend en eenvoudig schoon te houden. Wilt u meer informatie over ESD vloeren? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Giersbergen Interieurprojekten. Wij zijn al 60 jaar specialist in projectstoffering. Wij renoveren en installeren vloerbedekkingen voor diverse toepassingen en in verschillende branches. Van Giersbergen verzorgt complete interieurprojecten voor onder meer overheidsgebouwen, scholen en ziekenhuizen. De ESD vloer is één van de vele soorten projectvloeren die wij in eigen beheer installeren. U heeft bij ons de keuze uit harde en zachte vloerbedekking voor diverse toepassingen in verscheidende branches. Naast projectstoffering egaliseren wij vloeren en leveren wij systeem- en scheidingswanden.

Neem contact op

Scroll naar boven