Home > Verschil Pvc En Vinyl

Verschil PVC en vinyl vloeren

De vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een ruimte. Hout geeft een warmer gevoel dan beton. Of u een hout of betonlook wilt, het kan allebei met PVC of vinyl vloeren. Een van de belangrijkste eigenschappen van de kunststof vloeren is het geluiddempende effect. Het materiaal en de meerdere lagen minimaliseren omgevingsgeluiden, maar ook het geluid van voetstappen. Wat maakt dan het verschil tussen PVC en vinyl vloeren?

Verschil pvc en vinyl pvc vloer van giersbergen
Neem contact op

Het is geen vreemde gedachte als u denkt dat met PVC en vinyl vloeren hetzelfde type vloer wordt bedoeld. Het zijn twee verschillende types vloeren, ondanks dat een vinyl vloer van PVC is gemaakt. Zowel vloeren van vinyl als van PVC bestaan uit meerdere lagen, met een sterke toplaag en transparante beschermlaag. Het verschil PVC en vinyl zit in kleine details.

Verschil PVC en vinyl

PVC en vinyl vloeren bestaan allebei uit meerdere lagen. Het verschil PVC en vinyl zit hem in de onderste laag. Die is bij een vinyl vloer zachter. Dat maakt een vloer van vinyl soepeler dan de stevige en sterke pvc vloer. Door deze soepelheid van de vinyl vloer kunnen afdrukken iets langer zichtbaar blijven. Ook is vinyl, vanwege de zachtheid van het materiaal, iets gevoeliger voor beschadigingen.

Een ander verschil tussen PVC en vinyl vloeren is zichtbaar tijdens het aanbrengen van de vloer. De afmetingen van PVC zijn kleiner dan die van vinyl. Een vloer van vinyl kan uit één stuk bestaan. Het verschil PVC en vinyl wordt dan weer zichtbaar bij het onderhoud. Bij een beschadiging op een vloer van PVC kunt u een afzonderlijke lamel laten vervangen.

Egaliseren ondergrond

Voor een goede kunststof vloer is het van belang dat de ondergrond zeer glad, dus geëgaliseerd is. Een vloer egaliseren begint met een grondige inspectie van de ondergrond. Er wordt gekeken of deze blijvend droog, druk- en vormvast en vrij van verontreinigingen is. Wij hebben, afhankelijk van de kwaliteit van uw ondervloer, verschillende manieren om de vloer te prepareren. De ondervloer stofvrij maken en een behandeling met egaline maken deel uit van het egalisatieproces. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in klik- en gelijmde varianten. De klikvariant kunt u eventueel zelf leggen. De gelijmde variant aanbrengen is een lastiger karwei. Een gelijmde variant voelt gladder aan en is stiller dan de klikvariant.

Verschil pvc en vinyl pvc vloerbedekking van giersbergen
Neem contact op

Verschil pvc en vinyl vloeren: vloerverwarming

Kiest u of heeft u vloerverwarming? Dan adviseren wij om voor een PVC-vloer te gaan. Deze gaan goed met vloerverwarming samen. Vloeren van vinyl zijn door de isolerende werking van de soepeler lagen van nature al warmer. De werking van vloerverwarming bij vinyl vloeren is afhankelijk van de dikte van de vloer.

Wilt u meer informatie over verschil pvc en vinyl vloeren? Neem dan contact op met Van Giersbergen interieurprojecten. Wij voorzien al 60 jaar tal van organisaties en bedrijven van complete interieurprojecten. Onze projectinrichting kenmerkt zich door hoge kwaliteit, materiaalkeuze en duurzaamheid. Van Giersbergen heeft de ervaring en kennis om per project het beste maatwerk te leveren.

Neem contact op

Scroll naar boven